In 1999 startte de NOBRA golfcompetitie in Noord Brabant. In die tijd kon er op de korte par-3 banen nog niet qualifying worden gespeeld en daarom werd voor de leden van deze clubs een competitie opgezet, waarin zij in wedstrijdverband op ‘de grote baan’ konden spelen.

Naast de gezelligheid van het spelen in teamverband, was de competitie in eerste instantie ook bedoeld om qualifying rondes te kunnen spelen. Daarom werden de competitiewedstrijden in de eerste jaren altijd in de stableford spelvorm gespeeld.

De laagdrempelige vorm van 18 holes wedstrijdgolf in teamverband met de nadruk op plezier en ontspanning was direct een groot succes. De competitie groeide ieder jaar en al snel deden vele tientallen teams mee. Ook spelers die zelf al lid waren op een grote baan schreven zich in, en naast de stableford competitie ontstond er ook een matchplay variant.

Door de ontstaansgeschiedenis zijn er nog steeds veel Brabantse teams die aan de competitie deelnemen. Maar inmiddels zijn er ook diverse teams vanuit heel Nederland bijgekomen. De Brabantse gezelligheid houden we erin, maar het succes van de formule wordt steeds landelijker.

Daarom spelen we sinds 2019 onder de nieuwe naam iGolf MIX. Want waar je ook woont, je kunt altijd meedoen aan gezelligste mixed team competitie van Nederland.